F40WO - Workshop
Film, Fashion and James Bond

This workshop aims to assist arts and humanities students in understanding the influence and impact of fashion and costume in film. Over the course of two days, students will receive an introduction to the importance of the role of the costume designer within film, and how this role is instrumental in determining character, shaping narrative, and forming mise en scéne as part of the production of film, with a focus on James Bond.
On the first day, students will receive an introductory lecture on the role of the costume designer within film and will be asked to design a character’s costume based on a passage of script and a specific design specification. In this session, students will be encouraged to think about:
• How does their costume reflect the character?
• What colours/fabrics would they use for this costume?
• What was their inspiration behind this design?

Please have a look at the detailed two-day schedule for more information.

– Dr. Llewella Chapman, Prof. Dr. James Chapman

– Art der Veranstaltung: Workshop