F60VL - Vorlesung/Vortrag
Framing of Audiovisual News

how media present and manipulate the news

The workshop will give a short overview on framing theory and how it can be used as an instrument for understanding visual expressions in the news media. By using visual examples (posters, press photos and political cartoons used in the media during the last century - including the Cold War), the students will learn how to analyse the use of framing in visuals in a current media debate. Lectures and group work.

– Thomas Lewe, Prof. Dr. Rolf Werenskjold

– Diese Veranstaltung gibt 0.5 CP