S10WO (Online) - Workshop
Polnisch pur! - Schnupperkurs Polnisch

Der vierstündige Kurs bietet für LernerInnen ohne Vorkenntnisse einen intensiven Einstieg in die polnische Sprache und soll idealerweise als Impuls zur weiteren (selbständigen oder geleiteten) Auseinandersetzung der KursteilnehmerInnen mit dem Polnischen dienen. Es werden u. a. Themen behandelt wie: polnische Aussprache, universelle Floskeln für den Alltag, Vorstellung und Essen. Der Fokus der Veranstaltung liegt zwar auf der Sprache, das sprachliche Wissen wird aber zudem mit landeskundlichen Informationen angereichert, wodurch die KursteilnehmerInnen einen ersten Eindruck sowohl von der Sprache selbst als auch von einigen relevanten interkulturellen Unterschieden auf der deutsch-polnischen Ebene vermittelt bekommen.

0 freie Plätze

S24WO (Online) - Workshop
Presentation skills: successful presentation delivery

Do you find it nerve-racking to give presentations at university or at your work? Then you've come to the right course. Everyone gets a little nervous when they think about having to stand in front of other people and speak intelligently. This intensive workshop will give you helpful tips for making effective presentations and delivering them well. You'll learn how to organize a presentation, how to make it memorable, and how to communicate clearly. In the course, you'll have several opportunities to demonstrate the presentation skills that you learn and receive live feedback from the group. You will also have the chance to receive feedback by bringing your own presentation with you. This will help you gain the experience you need to be more confident when you give a talk either in class or on the job. Required English language: CEFR B2 (higher intermediate) minimum.

0 freie Plätze